Kanot och Camping

kanotÄr du redo för lite natur och friluftsliv? I så fall är kanot och camping i Voxnadalen ett spännande alternativ.

Det finns gott om natur att uppleva om du paddlar och en 250 kilometer lång kanotled borde räcka långt. Ett magnifikt naturlandskap och miljö bjuder dig på ett nytt äventyr. Du kan uppleva allt från enkla kanotfärder med familj till betydligt mer avancerade turer för den skicklige och mer erfarne.

För dem som inte gillar att bli våt kan man istället snöra på sig vandrarkängorna eller varför inte cykla iväg och njuta av en picknick i naturen? Om du väljer att uppleva Voxnadalen till fots så finns det mycket att se under långpromenader i den stora skogen.

Det går också bra att prova på fiskelyckan ute i det lugna och rena vattnet som Hälsingland erbjuder. Oavsett om det är öringen, harren, abborren eller gäddan som du är ute efter så gör Voxnans fiskrika älv att du inte lämnar sjön utan ett napp. Om du inte har fiskeutrustning eller vildmarksliv så kan du hyra det till ett billigt och bra pris.

Du kan uppleva friluftslivet och gå på långpromenader i den stora skogen. Det går också bra att prova på fiskelyckan ute i det lugna och rena vattnet som Hälsingland erbjuder. Om du inte vill övernatta på campingen erbjudes vandrarhem till rimliga priser.

Det är enkelt att förstå varför vissa svenskar väljer att komma hit. Vardagsstressen kan ibland ta över totalt och då behövs en lugnare miljö. Den härliga naturen och variationen av friluftsliv, gör att man känner sig mer dämpad och klar i sinnet. Voxnans fiskrika älv gör att du inte lämnar sjön utan ett napp. Om du inte har fiskeutrustning eller vildmarksliv så kan du hyra det till ett billigt och bra pris.

Voxnadalen erbjuder det mesta för dig som älskar natur och fysiska aktiviteter. I närheten av Voxnadalen kan du även ägna dig åt björnsafari där du på säkert avstånd iakttar de mest enastående djur i vacker natur.

I Voxnadalen och omnejd finns flera campingplatser, men också möjligheter för er som vill slå upp ert tält lite mer avskilt. Om du inte vill ge upp alla bekvämligheter så finns det gott om vandrarhem till rimliga priser.

Vinteraktiviteter i Voxnadalen

Det är inte bara under de varma årstiderna som Voxnadalen erbjuder på spännande aktiviteter. Under vintern är det förvisso svårare att paddla kanot och mindre attraktivt att campa, men det finns ändå skäl att besöka Voxnadalen. Du kan fortfarande ägna dig åt vinterfiske eller varför inte lära dig att bemästra en skoter? Oavsett årstid är därför Voxnadalen väl värt ett besök.